Przepis na flaki z grzybów, a konkretnie z boczniaków to potrawa smaczna, jednogarnkowa i dość szybka w przygotowaniu. Potrawa może być podana na obiad i na gorącą kolację. Z pewnością zechcą ją wypróbować osoby na diecie odchudzającej, bo ma mało kalorii. Powinna też zasmakować wszystkim tym, którzy nie jadają mięsa.
Przepis na flaki z grzybów, a w zasadzie potrawa według przepisu ugotowana, zaskoczy cię smakiem i uwiedzie, zwłaszcza jeśli lubisz eksperymenty w kuchni. Bez problemu ją ugotujesz nawet, wtedy gdy zbyt dobrze w kuchni sobie nie radzisz, a produkty kupisz w najbliższym supermarkecie.
Może cię zainteresować: Sałatka z kukurydzą i papryką
Przepis na flaki z grzybów
- 40 dkg boczniaków
- mała marchew
- kawałek korzenia pietruszki
- kawałek selera
- cebula
- ziele angielskie
- listek laurowy
- kostka bulionowa warzywna lub sól
- pieprz
- lubczyk
- majeranek
- 3 łyżki oleju
Losowo wybrany temat: Maseczki z glinki
Przygotowanie
Boczniaki oczyścić i pokroić w paseczki, warzywa pokroić w kostkę. Do sporego garnka wlać olej i wszystko wrzucić. Dusić pod przykryciem około 20 minut, po czym zalać wodą i gotować do miękkości z przyprawami i ewentualnie z kostką rosołową. Gdy gotowe spróbować i ewentualnie jeszcze dodać przypraw. Jeśli nie zależy ci na ilości kalorii i lubisz potrawy bardziej zawiesiste, możesz podprawić mąką rozmieszaną w odrobinie wody.
Smacznego…
Losowo wybrana kategoria: Czeski adipex retard 75 sprzedam Meridia 15 Zamiennik czy warto je stosować ?
Najnowsze komentarze