Sałatka z kukurydzą, czerwoną fasolą i jajkiem to potrawa bardzo sycąca. Robi się ją szybko, wręcz błyskawicznie. Wystarczy otworzyć kilka puszek, to i owo dokroić, zamieszać i gotowe. Doceni ją wiele osób. Smakuje nie tylko mięsożercom ale też jaroszom i wegetarianom jadającym jajka. Można ją przygotować na kolację, dla niespodziewanego gościa i na przyjęcie.
Sałatka z kukurydzą, czerwoną fasolą i jajkiem jest potrawą stosunkowo tanią, a składniki do jej wykonania można wszędzie kupić. Jeśli jadasz potrawy nie tylko niskokaloryczne to możesz do sałatki dodać sera żółtego. To wzbogaci smak.
Może cię zainteresować: Gołąbki pieczone bez zawijania
Jak przygotować sałatkę z kukurydzą, czerwoną fasolą i jajkiem
- puszka fasoli czerwonej
- puszka groszku
- puszka kukurydzy
- 4 jajka
- 10 dkg sera żółtego(niekoniecznie)
- 4 łyżki majonezu
- 3 ogórki konserwowe
- sól
- pieprz
- 2 łyżki pokrojonej papryki konserwowej
Losowo wybrany temat: Proste danie z makaronem bez mięsa
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo i pokroić, dodać fasolę, groszek i kukurydzę odsączone na sicie. Pokroić ogórki konserwowe i dodać do sałatki. Następnie dodać odsączoną paprykę i ewentualnie pokrojony w drobniutka kostkę ser żółty. Na koniec dodać przyprawy i majonez. Wymieszać. Podawać z pieczywem. Smakuje też z wędliną.
Smacznego
Losowo wybrana kategoria: Czeski adipex retard 75 sprzedam Meridia 15 Zamiennik czy warto je stosować ?
Najnowsze komentarze