Makaron zapiekany z serem i szynką

Potrzebne składniki: woda, szynka konserwowa, Fixx Knorr(rurki z makaronem w sosie pieczarkowym), ser, śmietana 18%

Przygotowanie: Śmietanę, połówkę sera wymieszaj wraz z Fixx Knorr w 400 ml wody. Dodaj pokrojoną cienko szynkę. Następnie zalej makaron. Tak wymieszane składniki przelej do żaroodpornego naczynia- nie zapomnij, żeby posypać na wierzchu serem, który pozostał. Przykryj i piecz w temperaturze 180 stopni przez 50 minut z tym, że przez ostatnie 10 minut pieczenia odkryj.

Zobacz także: Ser żółty właściwości

Zapiekanka makaronowa

Potrzebne składniki: świderki, rosół z kury, pomidor, przecier pomidorowy, czosnek(wystarczy ząbek), papryka, woda (szklanka), olej, filet z kurczaka, cebula.

Przygotowanie: Poświęć czas warzywom. Pokrój je w paski. Nie zapomnij o kurczaku a całość duś przez 15 minut. Makaron ugotuj- ma być al dente. Cebula powinna być pokrojona a czosnek powinien przejść przez praskę. Mają się podsmażać na oleju; możesz dodawać rosół z kury od Knorra oraz przecier pomidorowy. Pora na makaron. Wyłóż do naczynia żaroodpornego, posyp serem a potem zalej sosem. Włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez 20 minut.

Hot dogi

Potrzebne składniki: bułka do hot-doga,boczek, ser żółty, kiełbaski, majonez ketchup i musztarda, sos sałatkowy od Knorra

Przygotowanie: natnij bułki tak, by ich nie przekrawać do końca. Żeby przygotować sos do tych hot-dogów, wymieszaj majonez, ketchup i musztardę w małej miseczce. Dodaj sos sałatkowy. Grilluj kiełbaski ale najpierw je ponacinaj. Zawiń w ser, boczek i połóż na grillu. Wcześniej przygotowane bułki również powinny znaleźć się na grillu.