Przepis na fasolkę z puszki z dodatkiem warzyw. Fasola w zasadzie nie koniecznie musi być z puszki. Może też być ugotowana ale wtedy potrawę szykuje się dłużej. Fasola może być drobna biała albo czerwona. Jeśli się ją gotuje można użyć fasoli jaś. Przepis należy do tych łatwiejszych i zdrowszych, bo zawiera sporo witamin, ponieważ ma w swoim składzie także inne warzywa. Chętnie pewnie wypróbują go wegetarianie.
Przepis na fasolkę z puszki to potrawa bardzo smaczna i sycąca. Fasolę z warzywami dodaje się do makaronu. Makaron powinien być raczej grubszy. Doskonale smakuje też z kluskami kładzionymi albo kluskami z mąki i bułki tartej. Jeśli nie masz tymianku lub go nie lubisz to możesz użyć innych przypraw ziołowych lub np. gotowej przyprawy do dań z fasoli. Potrawa w tej wersji też smakuje.
Może cię zainteresować: Najlepszy sos do makaronu
Przepis na fasolkę z puszki
- duża marchew
- duża cebula lub około 5 cm pora
- kawałek korzenia selera
- kawałek korzenia pietruszki
- puszka fasolki lub szklanka ugotowanej fasoli
- olej do smażenia
- tymianek lub przyprawa do fasoli
- pieprz
- sól
- natka pietruszki(niekoniecznie)
Losowo wybrany temat: Galeria tatuaży damskich
Jak przygotować?
Marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę lub por rozdrobnić. Wszystko wrzucić na olej i smażyć do miękkości. Pod koniec smażenia dodać fasolę bez sosu i przyprawy. Wymieszać z ugotowanym makaronem lub kluskami i podawać.
Smacznego…