Farsz do tortilli z kurczakiem – najlepsze przepisy z tortillą dla każdego wielbiciela szybkiej kuchni! Sprawdź, jak przygotować smaczne tortille w wersji Light.
Pisaliśmy już co nieco o zdrowych fast-foodach, które naprawdę istnieją. Jednym z takich dań jest popularna tortilla z kurczakiem, która może być zamiennikiem tradycyjnego obiadu, uświetni każdą domówkę czy przyjęcie dla najmłodszych oraz pozwoli przekonać dzieci, że warzywa nie są złe i odpowiednio podane doskonale smakują!
Koniecznie przeczytaj: środki na rzucenie palenia ranking
Najwięcej problemów podczas przygotowywania domowej tortilli sprawia farsz. Farsz do tortilli z kurczakiem możesz przygotować go na wiele sposobów, a zamieszczony poniżej przepis to jedynie jeden z nich.
Dla fanów mega zdrowego odżywiania polecamy samodzielne przygotowanie tortilli, ale jeżeli boisz się, że nie podołasz wyzwaniu nie musisz zmuszać się poświęceń – w sklepach znajdziesz naturalne tortille bez zbędnych dodatków – jeżeli raz na jakiś czas zjesz sklepową tortillę nic złego Ci się nie przydarzy. Grunt to umiar oraz czytanie etykiet – im mniej składników na liście produktów, tym lepiej dla Twojego zdrowia.
Z innej kategorii: migrena a dieta
Wrapy z kurczakiem
Składniki:
- 8 placków tortilli pszennej lub pełnoziarnistej;
- 2 podwójne filety z kurczaka (około 70-80 dag mięsa);
- Sól i pieprz;
- 2 ząbki czosnku;
- Łyżeczka słodkiej papryki;
- Pół łyżeczki papryki ostrej (jeżeli lubisz pikantne potrawy);
- 2 łyżki miodu;
- 1 łyżeczka octu balsamicznego;
- Łyżka oleju rzepakowego;
- Ketchup, sos czosnkowy – wedle gustu;
Warzywa:
- 1 ogórek zielony;
- 2 pomidory;
- Duża czerwona papryka;
- Sałata rzymska lub masłowa;
Tortilla nadzienie
Sposób przygotowania:
Mięso umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Zamarynuj w przyprawach, miodzie oraz occie balsamicznym i odstaw w chłodne miejsce na około 30 minut. Następnie mięso usmaż na oleju i gdy zyska złoty kolor odstaw do przestygnięcia.
Może Cię zainteresować: Jak się pozbyć żylaków?
Przepis na tortille z kurczakiem
Warzywa umyj i pokrój na niewielkie kawałki. Placki tortilli odgrzej w piekarniku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Każdy placek posmaruj ketchupem lub sosem czosnkowym i napełnij podgrzanym mięsem oraz warzywami. Tortille zwiń i podawaj zaraz po przygotowaniu.
Smacznego!
Najnowsze komentarze