Dietetyczne ciasto z czekoladą i fasolą

Mimo dodania fasoli, nie czuć jej smaku!

Składniki: puszka białej fasoli (lub wcześniej ugotowanej), 2 jajka, 90 gram jogurtu naturalnego( nie może zawierać cukru w swoim składzie), łyżka proszku do pieczenia, 2 łyżki naturalnego kakao

Składniki na polewę: serek homogenizowany/twaróg, 1/5 łyżki zdrowego zamiennika cukru, łyżeczka esencji wanili i/lub laska prawdziwej wanili

Sposób przyrządzenia: Do przygotowana ciasta wystarczy tortownica.Włóż do niej wszystkie składniki. Dokładnie wypłucz fasolę i wrzuć do niej pozostałe składniki i dokładnie zmiksuj. Nie zapomnij wcześniej rozgrzać piekarnika. Powinien mieć nie więcej niż 180 stopni.

Losowo wybrany temat: Czeska apteka internetowa adipex / Czy adipex i meridia uzależnia ?

Żeby zrobić polewę, po prostu wymieszaj wszystkie składniki. Potem dla smaku możesz dodać kakao. Przygotowane ciasto powinno godzinę przeleżeć w lodówce.

Jedna porcja ciasta to tylko 122 kcal!

Biszkopt jaglany z owocami

Składniki: 2/3 kaszy jaglanej, 4 łyżki mąki owsianej, tyle samo łyżek mleka, 6 jajek, 4 łyżeczki cukru(stewii lub innego), daktyle, jagody i maliny

Sposób przyrządzenia: Kaszę jaglaną upraż na sucho i ugotuj w wodzie. Potem dodaj mleko. Całość zblenduj tak, by wyszła gładka masa. To samo zrób z daktylami a białka ubij na sztywną pianę. Żółtka również zblenduj z daktylami i powoli dodawaj masę z kaszą. Potem dodaj wszystko do ubitych wcześniej białek. Całość wymieszaj. Powoli dodawaj mąkę. Następnie rozgrzej piekarnik do 170 stopni. Włóż do piekarnika ciasto i piecz ok.40 minut.

Dietetyczna babka piernikowa

Składniki: 8 łyżek płatków owsianych i 8 przennych, 5 jajek, 2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku, homogenizowany serek, proszek do pieczenia, przyprawa do piernika, słodzik

Sposób przyrządzenia: Wszystko wymieszaj na gładką, jednolitą masę. Białka ubij na pianę, dodaj do mieszanki i wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz ciasto przez 45 minut.