Sałatka z tuńczyka z porem to propozycja dla tych, którzy lubią dobrze zjeść, a niekoniecznie chcą się przy przygotowaniu posiłku napracować. Sałatkę robi się szybko. Ilość składników jest nieduża i można ją jeszcze zredukować. Można dodać do sałatki tylko sam groszek konserwowy albo samą kukurydzę. Sałatkę można z powodzeniem podać nie tylko na kolację ale i  na przyjęcie.

Sałatka z tuńczyka z porem jest wykonana z produktów łatwo dostępnych. Jest propozycją również dla osób dbających o linię z tym, że wtedy warto zmniejszyć ilość sera żółtego. Jeśli się nie odchudzasz możesz tuńczyka w zalewie własnej zastąpić tuńczykiem w oleju.

Może cię zainteresować: Sałatka z kukurydzą czerwoną fasolą i jajkiem

Jak wykonać sałatkę z tuńczyka z porem

  • puszka tuńczyka w zalewie własnej
  • 15 dkg sera żółtego
  • 10 cm białej części pora
  • 4 jajka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki groszku konserwowanego
  • piórka z cebuli(niekoniecznie)
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • ogórek kiszony(niekoniecznie)
  • musztarda(niekoniecznie)

Losowo wybrany temat: Korzeń kudzu opinie

Przygotowanie

Por i ewentualnie piórka z cebuli oraz ogórek drobno pokroić. Dodać do tego starty na dużych oczkach ser żółty. Jajka ugotować na twardo, pokroić i dodać do sałatki. Następnie dodać groszek i kukurydzę dokładnie odsączone na sicie. Na koniec dodać przyprawy i majonez. Jeśli lubisz smaki ostrzejsze dodaj również odrobinę musztardy.

Smacznego…