Sałatka z kukurydzą, czerwoną fasolą i jajkiem to potrawa bardzo sycąca. Robi się ją szybko, wręcz błyskawicznie. Wystarczy otworzyć kilka puszek, to i owo dokroić, zamieszać i gotowe.  Doceni ją wiele osób. Smakuje nie tylko mięsożercom ale też jaroszom i wegetarianom jadającym jajka. Można ją przygotować na kolację, dla niespodziewanego gościa i na przyjęcie.

Sałatka z kukurydzą, czerwoną fasolą i jajkiem jest potrawą stosunkowo tanią, a składniki do jej wykonania można wszędzie kupić. Jeśli jadasz potrawy nie tylko niskokaloryczne to możesz do sałatki dodać sera żółtego. To wzbogaci smak.

Może cię zainteresować: Gołąbki pieczone bez zawijania

Jak przygotować sałatkę z kukurydzą, czerwoną fasolą i jajkiem

  • puszka fasoli czerwonej
  • puszka groszku
  • puszka kukurydzy
  • 4 jajka
  • 10 dkg sera żółtego(niekoniecznie)
  • 4 łyżki majonezu
  • 3 ogórki konserwowe
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki pokrojonej papryki konserwowej

Losowo wybrany temat: Proste danie z makaronem bez mięsa

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo i pokroić, dodać fasolę, groszek i kukurydzę odsączone na sicie. Pokroić ogórki konserwowe i dodać do sałatki. Następnie dodać odsączoną paprykę i ewentualnie pokrojony w drobniutka kostkę ser żółty. Na koniec dodać przyprawy i majonez. Wymieszać. Podawać z pieczywem. Smakuje też z wędliną.

Smacznego